Kamillete & søvn: Sådan forbedrer teen din søvn

Kamillete

Er du glad for kamillete? Så er der godt nyt. Kamilleteen har nemlig en række positive egenskaber – og den nok mest velkendte er teens positive indvirkning på din søvn.

Mange gamle husmorråd går netop på kamilleteen og dens positive egenskaber… Men faktisk er der også en del forskning, der støtter op om de gode råd. Således viser nyere forskning eksempelvis, at kamillete kan hjælpe dig til at opnå en bedre søvn.

I denne artikel kan du høre mere om, hvordan det hænger sammen!

God søvn kræver også en god seng

Du kan komme langt med kamilleteen i jagten på den gode søvn. Dog er kamillete ikke nok i sig selv. Også andre ting skal være på plads: I særdeleshed din seng!

Inden du indleder jagten på den gode søvn – ved eksempelvis at drikke kamillete – kan vi derfor kun anbefale, at du også investerer i en ordentlig seng.

Der er mange bud på gode senge på det danske marked. Skulle vi anbefale en tilgang til din jagt, ville det være at læse guides om emnet frem for at gå direkte til forhandlerne. I disse guides finder du nemlig ofte senge fra en række forskellige forhandlere – hermed får du bedre muligheder for at spore dig ind på den bedste seng på tværs af dem. Eksempelvis kan du på Sengeguruen.dk finde flere guides til senge – ligesom de også har skrevet en lang guide til valg af sengegavl her.

Kamillete har beroligende egenskaber

Det er ikke kun én egenskab ved kamilleteen, der gør den til et godt alternativt middel til en bedre søvn. Det er flere. Kamilleteen har således mange beroligende egenskabe.r

Kamilleteen indeholder eksempelvis flavonoider, herunder stoffet apigenin. Dette er kendt for dets antiinflammatoriske egenskaber, som dermed også har en beroligende effekt.

Ydermere fungerer flavonoiderne som et antioxidant. Sagt på mere almindeligt dansk har kamilleblomsten så at sige en rensende effekt, som vil kunne hjælpe dig med at falde til ro.

Sidst men ikke mindst så indeholder kamilleteen stoffer, der hjælper til at reducere stress og angst. Netop stress og angst er typiske syndere, når vi taler søvnbesvær. Således vil kamilleteens virkning i denne henseende – for mange – kunne bidrage til en forbedret søvn.

Kilde: https://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/camomile-tea-diabetes-control-prevent-flower-herbal-textile-dyes-compounds-a8312731.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *